| 
 Forum BF, czyli odgrzewanie ziemniaków 
 | 
| Walsemore | 
 Dodany dnia 07-08-2012 13:14:44 
 | 

Level 7 

Data rejestracji: 18-05-2007 
  | 
Panowie! Często zarzuca mi się życie przeszłością, i oto mamy na to kolejny dowód. 
Jakie forum LF2 PC jest, każdy widzi. Nie ma ani krzty tej boskiej energii, którą miało stare forum BF, mianowicie 
http://bestfighters.fora.pl/ 
Otwarto tę stronę jeszcze przed Wielkim Wybuchem, zamknięto na jesieni anno domini 2008, z powodu znikania postów. Wchodziłem tam jeszcze co jakiś czas, by ściągnąć to i owo, i widziałem, że strona działa poprawnie. Lecz nie było już powrotu, powstała jakaś marna, plugawa parodia tegoż wspaniałego forum pod adresem: 
www.lf2bf.dl.pl 
Czy jakby to nie było 
W każdym razie, stare forum BF jest całkowicie sprawne. Wystarczy odblokować tematy i można brać się za spamowanie, jak za starych, dobrych lat! 
Co wy na to?
 Freeze bez miecza jest jak Freeze z mieczem, tylko że bez miecza. 
 | 
|   | 

| 
 | 
| plef | 
 Dodany dnia 07-08-2012 13:38:44 
 | 

Level 7 

Data rejestracji: 10-05-2010 
  | 
Nowych użytkowników ci od tego nie przybędzie. 

Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.  

| 
|   | 

| 
 | 
| Zakuba | 
 Dodany dnia 07-08-2012 18:39:19 
 | 

Level 10 

Data rejestracji: 09-10-2010 
  | 
Moim zdaniem, to świetny pomysł. Gri jest tam chyba adminem. 
Tylko, jak przywrócić publikę? 
Ta "marna, plugawa parodia" nie działa. Wchodzisz a tam ci wyskakuje że nieuregulowane płatności są czy jakoś tak.
 Hey there, hater... 
Hey there, hater! 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Walsemore | 
 Dodany dnia 07-08-2012 19:17:22 
 | 

Level 7 

| 
Może i nie przybędzie, plef, ale Ty nie czaisz tego  . Nie czaisz tego klimatu, bo Cię wówczas w LFie nie było. Może jak odżyje prawdziwe forum BF, to poczujesz klimat prawdziwego LFa  
 | 
|   | 

| 
 | 
| plef | 
 Dodany dnia 07-08-2012 20:29:25 
 | 

Level 7 

| 
Klimat tworzyli ludzie. Bo co innego? Skórka?  
Dla innych będzie to zwykłe forum.  

| 
|   | 

| 
 | 
| Krencik | 
 Dodany dnia 07-08-2012 22:08:03 
 | 

Level 5 

Data rejestracji: 24-04-2007 
  | 
Wals ma racje, klimatu starego forum BF nie jest w stanie w sumie nic oddać. Ot, było tak jakoś fajnie. I skórka też fajna była!   

Długie choć niekiedy niepotrzebne dyskusje, kłótnie na temat włamywania się na strony i podszywania się pod kogoś, powszechne nielubienie klanu Souls of Redemption (oczywiście piszę to z całym szacunkiem dla tego klanu), któremu nikt nie dawał większych szans na przetrwanie, nieśmiertelne dyskusje na CB, nasze kochane i nieraz dziecinne wypowiedzi... Kurde, scena wtedy kwitła, wszystko się fajnie rozwijało. Szkoda, że te czasy już nie wrócą. 
 ;< 

Tak się teraz patrzę, w sumie trochę tam tych postów nabiłem - 761. Choć patrząc się na Gri'ego i Wandiego moja liczba wygląd tam dosyć marnie. 

Aż mnie wzięło. Idę sobie poczytać stare tematy.

Edytowane przez Krencik dnia 07-08-2012 22:16:34
 | 
|   | 

| 
 | 
| Gri | 
 Dodany dnia 08-08-2012 02:08:18 
 | 

Level 8 

Data rejestracji: 10-07-2006 
  | 
Forum było zamknięte, bo było założone na fora.pl, z którym ciężko się było dalej użerać. Tematy się nie otwierały, posty 'znikały' i po jakimś czasie znowu się pojawiały. Generalnie - tragedia. 

Założyliśmy na płatnym serwerze, wszystko teoretycznie cud miód. Ale nie uwzględniliśmy dwóch głównych i wielu mniejszych czynników. Pierwszy - ta dziwna 'magia' starego forum BF. Nie wiadomo do końca dlaczego tak było, ale ludzie jakoś bardzo chętnie pisali na tym forum. Na nowym forum poza początkową aktywnością zainteresowanie było wielokrotnie mniejsze. Drugim czynnikiem było nasze (adminów) lenistwo. Nie mieliśmy już tego zapału co kiedyś. Wcześniej bardziej dbaliśmy o forum, później mieliśmy tylko raz na czas zrywy 'troski' o forum : P 

Natomiast słowa Walsa to trochę ignorancja. Forum pod adresem lf2bf.webd.pl nie było parodią 'starego' forum. To była konieczność, bo stare forum po prostu przestawało działać. Nie dało się z niego normalnie korzystać. 

Nie, nie będzie powrotu forum BF. Zostawmy to jako pamiątkę.

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :* 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Kuba4ful aka Senpai | 
 Dodany dnia 08-08-2012 08:57:47 
 | 

Level 9 

Data rejestracji: 09-07-2012 
  | 
Ja od dawna znam to forum, na nim uczyłem się jak zarejestrować się na LFO i to mi działa ale na LFO jest nowa strona rejestracji na której ten poradnik nie działa ale znalazłem tą stronę starą LFO do której jest ten poradnik z BF'A i jednak ta strona może się przydać ale za bardzo nie chcę aby była reaktywowana.

| 
|   | 

| 
 | 
| Walsemore | 
 Dodany dnia 08-08-2012 11:22:47 
 | 

Level 7 

| 
Kurde, reaktywejszyn by się przydał moim zdaniem. Można przynajmniej spróbować, ten stary klimat obudzić, to wciąż w nas żyje! 
Podejmijmy tę próbę! Niech młode pokolenie zobaczy prawdziwy klimat prawdziwego LFa, a staremu niech zakręci się łezka w oku nad tym, co minęło. Przecież jeśli tam się wbijemy, nic nie zaginie! Wszystko pozostanie jak należy! 
Panowie adminowie LF2 BF forum, którzy pozostali przy życiu! Co postanawiacie?
 | 
|   | 

| 
 | 
| plef | 
 Dodany dnia 08-08-2012 11:38:43 
 | 

Level 7 

| 
To się nie uda bo nigdy coś takiego się nie udaje. Jeżeli tak dobrze wspominasz stare forum BF to zostaw je w spokoju. Inaczej spotka cię tylko zawód.  

Nie dokonuje się ekshumacji zwłok przyjaciela bo za nim tęsknimy. Będzie jedynie śmierdzieć.

| 
|   | 

| 
 | 
| Gri | 
 Dodany dnia 08-08-2012 12:36:49 
 | 

Level 8 

Data rejestracji: 10-07-2006 
  | 
Z Maćkiem już dawno podjęliśmy decyzję o zamknięciu forum BF. 
Reaktywacji nie będzie, bo "Nie dokonuje się ekshumacji zwłok przyjaciela bo za nim tęsknimy." (dobre!) 

Wybacz Wals, wiem, że taki pomysł kusi, ale to nie wyszłoby na dobre.

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :* 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Zakuba | 
 Dodany dnia 08-08-2012 19:30:15 
 | 

Level 10 

| 
 Walsemore napisał/a: 
Otwarto tÄ™ stronÄ™ jeszcze przed Wielkim Wybuchem  
Wals, możesz przybliżyć mi pojęcie terminu "Wielki Wybuch"?
 Hey there, hater... 
Hey there, hater! 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Walsemore | 
 Dodany dnia 08-08-2012 21:16:54 
 | 

Level 7 

| 
No podpalałem z kumplem petardę, coś za wcześnie walnęło i był wielki wybuch, głupie pytanie ;s 
No to cóż ;( ale zauważmy jak często strona LF2 PC nie działa i trzeba ją po piętnaście razy odświeżać 
A co do odkopywania przyjaciela... mam bardzo niemiłe skojarzenia... bardzo bardzo...
 | 
|   | 

| 
 | 
| Zakuba | 
 Dodany dnia 08-08-2012 22:32:30 
 | 

Level 10 

| 
Co do odświeżania to się zgodzę.
 Hey there, hater... 
Hey there, hater! 
 | 
|   | 

| 
 | 
| hari | 
 Dodany dnia 09-08-2012 01:45:28 
 | 

Level 4 

Data rejestracji: 01-02-2012 
  | 
^? od założenia konta, miałem jedną sytuację, kiedy to strona nie działała. nie wiem, może za rzadko odwiedzam... 
dobra tam, już powiedziane zostało, "lokalu" nie zmieniacie, a to co powiem, to tylko powtarzanie komentarzy szanownych poprzedników. tyle tylko, że ja gdybam, bo mnie "tam" nie było. cóż, racja klimat tworzą ludzie (do zmienienia skórki tutaj, chyba nie potrzeba dyplomu z fizyki stosowanej, chcecie przywrócić przynajmniej wizualne wspomnienia, droga wolna). ale wracając do ludziów; przenieślibyście się tam i co? i było by to samo co tu - pustki. no bo zdaje się, że to nie jest tak, że po "tamtej stronie", czeka na was banda starych znajomych. ci co odeszli, cóż, odeszli, może wrócą, może nie, sami sobie ocenicie (pewnie marne szanse). ci co zostali, są tu, znaczy się WY. więc teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie, by zawitał tu ten "stary klimat", za to w praktyce już jest problem - WY. [emo mode] po prostu wystarczająco czasu już spędziliście w LFie, nie ma już tego ogólnego podjarania, zestarzeliście się, tylko czekać, aż porzucicie LFa na dobre. [/emo mode] drogie pryki, koniec pewnej ery, dajcie szansę nowym (i wiejcie zanim zobaczycie, jak niszczą oni resztki waszych wspomnień, wprowadzając swoje marne rządy)<lol, nie ma to jak pisać coś o 2 w nocy>. a jak odmawiacie paciorek na noc, proście o LF3, bo to by chyba był jedyny bodziec mogący tchnąć w was nowe życie. 

to tyle z mojej strony takiego obserwatora, ani to nowy, ani weteran  

Edytowane przez hari dnia 09-08-2012 01:47:08
 | 
|   | 

| 
 | 
| Krencik | 
 Dodany dnia 09-08-2012 16:17:04 
 | 

Level 5 

Data rejestracji: 24-04-2007 
  | 
Pomysł w sumie i tak by nie wypalił, nie przyciągnęłoby to nowych ludzi na naszą scenę. Mi się tak w sumie zachciało trochę powspominać ;P 

Dobra, temat w takim razie można zamknąć.

Edytowane przez Krencik dnia 09-08-2012 16:17:58
 | 
|   | 

|