Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: Gry na Androida
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » Rozrywka » OFF Topic
 Drukuj temat
Gry na Androida
bleeq
KtoÅ› posiada telefonik z Androidem?
Polecacie jakieÅ› fajne gierki/aplikacje?

O ile ktoś lubi to 3 dni temu wyszło GTA3, które jest idealną kopią tego z kompa tj. misje, miasta itp. Niestety kosztuje lekko ponad 17 zł póki co.

Z innych nowości to jeszcze mogę wspomnieć o Minecrafcie, który też trochę kosztuje ale można pobrać wersje demo.

Co do innych gier to Angry Birds pewnie każdy posiadać Androida zna.

A co wy polecacie? Czekam na wasze opinie. ;)

brejnless
ja mam emulator GBA i SNESA i gram sobie w chrono triggera / super mario b/ pokemony ; D
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/

Caesar
Jak kupiłem Xperie jakiś rok temu, to tak się nią mega zajarałem i ściągałem mnóstwo gier, że nawet nie pamiętam ich nazw. Potem skumałem, do czego może ona służyć.
Zainstalowałem najnowszy kernel, nowy soft, nowszego androida, wywaliłem niepotrzebne rzeczy, gry, programy, zamulatory i jest szybsza od mojego komputera. Służy mi czasem lepiej niż gdybym miał laptopa.

Nie grajcie w gry na komórkach! :D

"I know you wanna see me follow but it's better to lead."

Hubi
csr ale teraz telefon jest do grania i facebooka?

Caesar
Nie zrozumiałem pytania.

brejnless
Ok, kasuje wszystko bo CSR wie co mi jest bardziej potrzebne.
p0wned?

bleeq
Csr, to co Ty tak właściwie robisz na tej swojej Xperii (mini pro?) jeśli nie grasz? :|

Caesar
Xperia X10, zwykła.
Stary, notatki na studia, jak mam nudną etykę zawodu to czytam sobie książki w PDF, poza tym internet chodzi miodnie, jak jestem w sklepie i nie ma czytnika cen to sobie skanuję telefonem i mam cenę, korzystam z niego jak z kamerki internetowej, zajebisty kalendarz/terminarz, do tego przy karcie 8gb robi mi często za pen drive'a, mam zajebisty kalkulator, który potrafi nawet czasem całki obliczyć sam.
Jak miałem poinstalowane gry, to to wszystko bardzo muliło ;P

bleeq
O to ja też mam X10 zwykłą..
No i ja mam w sumie wszystko o czym Ty mówisz (skaner, ksiażki, kalkulator, kalendarz), do tego tonę gier, aplikacji i emulatorów (jak brejnless) i jakoś to wsyzstko chodzi.
Bynajmniej nie narzekam. :P

I jeszcze dodam, że fajnie się ogląda filmy. Ekranik bardzo duży i wyraźny więc polecam! ;)
Edytowane przez bleeq dnia 18-12-2011 21:34:01

Caesar
A jaki masz system?

bleeq
Android 2.3.3 (chyba jest jakiÅ› nowszy?)

No ale może mój sekret tkwi w tym, ze mam kartę pamięci jedynie 1GB więc AŻ tyle tego syfu se nie napakuje. Chociaż i tak mam z 10 ekranów z aplikacjami (trochę wkurza przesuwać za każdym razem tyle).

Gri
Jak to bez gier? Ja co prawda telefonu z androidem nie mam, ale ostatnio graliśmy na wykładzie w grę polegającą na rozwinięciu rolki papieru toaletowego w jak najkrótszym czasie. Tyle emocji! Dla takich produkcji warto posiadać sprzęt z Androidem!

A tak poważniej to:
ja mam emulator GBA i SNESA i gram sobie w chrono triggera / super mario b/ pokemony ; D

Kiedyś ukończyłem na telefonie dwie części final fantasy, Baldur's Gate'a, grałem w jakieś Yu-Gi-Oh i kilka innych : D (wszystko na emulatorze GBA).
Teraz co prawda na telefonie raczej nie gram, bo czytam książki, ale emulator wciąż zainstalowany : )

Btw. Caesar - co do kalkulatora, to jak masz dostęp do internetu to wolframalpha.com niszczy wszystko. Tylko trzeba nieco poogarniać jak się tym posługiwać (ale dużo na to nie trzeba poświęcić) : )
Edytowane przez Gri dnia 18-12-2011 22:30:57

Caesar
@Gri, właśnie o wolframalpha mówiłem, tyle że nie jest on nieomylny, niestety :P
Edytowane przez Caesar dnia 18-12-2011 22:54:04

brejnless
No bo jak dobrze wiemy tylko ja jestem nieomylny.
p0wned?

frecel
minecraft na androida jest słaby
Polecam gemRB, projekt pozwalający na granie w gry na silniku infinity (Baldurs Gate, Icewind Dale, Planescape Torment) między innymi na urządzeniach z androidem.

/Ok przyznaję się. We mnie też Dark rozpala ambicje/

http://jak podam
Gri
Telefon z androidem mam od stycznia jakoś, ale cóż, zajebista sprawa ; d

Ale temat jest o grach! No więc wiadomo, na początku MARKET, darmowe gry i...w sumie nic ciekawego. Przeglądałem tylko te z top darmowych, ale generalnie takie tam giereczki są, nic specjalnego.

Natomiast! Kiedyś była reklama w markecie, że można Broken Sword II ściągnąć. Okazało się, że to ten stary Broken Sword co był na PC'cie kilkanaście lat temu. Prawie-że-legalnie ściągnąłem go na telefon i świetna sprawa! Około 6 godzin zabawy miałem. Gierka odświeżona, grafika poprawiona, dodali system hintów, dzięki czemu nie trzeba zaglądać do solucji (a system hintów fajnie zrobiony, jest kilku stopniowy, od ogólnych wskazówek do szczegółowych instrukcji).
na PC'cie Broken Sworda nie ukończyłem, na telefonie już tak ; P Jak ktoś jakoś tam trawi przygodówki, to polecam.

Oprócz tego ściągnąłem sobie Dizzy'ego : D Taka baaardzo stara gra, okazało się, że jest wersja na androida ; P Szkoda, że tylko jedna część :<

I Chrono Trigger oczywiście też mam ;)

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :*

brejnless
no wlasnie, najlepiej sciagnac some emulatory gba,nesa,snesa i psx ; D Chociaz ja teraz tylko 4 in a row / szachy gram. Szczegolnie polecam 4 in a row!
Edytowane przez brejnless dnia 02-03-2013 16:09:49
p0wned?

Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018