Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: Nowe pomysły
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » Forum » Sugestie
 Drukuj temat
Nowe pomysły
frecel
Zanim poleci hejt to chciałbym powiedzieć, że od czasu do czasu to ja mam dobre pomysły i czasami decyduję je spisać w jakimś poście i to jest właśnie taki post.

Fajnie że reaktywujecie scenę, bo mam gdzie trollować ale zastanówmy się nad tym chwilę. Scena się rozpadła, bo było nudno i nikomu się nie chciało grać a wy jak reaktywujecie tę scenę? Robiąc dokładnie to samo co było zanim się scena rozpadła. MT vs MS spoko turniej ale to już nie to samo i nie ma już tych samych emocji bo nie ma już tych samych kłótni. Padła propozycja Oscarów, oscary były spoko ale generalnie to stare, było i lipa.

Dawajcie nowe pomysły. Wnieście coś nowego, żeby starzy gracze chcieli wrócić a nowi schodzili się dziesiątkami.

/Ok przyznaję się. We mnie też Dark rozpala ambicje/

http://jak podam
Caesar
Nowych pomysłów zostało wprowadzone już multum, gracze nowi również dochodzą. Sceny nie reaktywujemy, zrobiliśmy to kilka miesięcy temu. Wczytaj się lepiej we wszystko i zaaklimatyzuj :)

"I know you wanna see me follow but it's better to lead."

ybnn
Frecel - po 'pierwsze primo' jak to ktoÅ› ostatnio jebnÄ…Å‚ ;d fajna sygnatura ;d
Po drugie - powinieneś się troszkę 'porozglądać' zanim to napisałeś. Nudno ? Nie ma kłótni ? Przez ostatnie kilka miesięcy było więcej kłótni i kontrowersji niż przez kilka lat Twojej aktywności, uwierz.
Jeśli już mówimy o reaktywowaniu sceny - fajnie gdyby to była scena bez 'troli' jak Ty i mózgles, ale cóż można poradzić... piszcie sobie w 2 tematach na forum a resztę zostawcie, ok ? Starzy gracze wracają (nie tylko gracze, jak witać - hej frecel, hej mózgles), nowi ostatnio naprawdę walą drzwiami i oknami.
Oskary były - stare i lipa ? OPCL też było multum razy - tzn, że stare i lipa ?
A tak całkiem od serca - Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link. mam nadzieję, że to was zmotywuje do zniknięcia.... znowu....
Edytowane przez ybnn dnia 05-11-2011 09:55:21

brejnless
lf2.trudnesprawy.pl go wywiad z freclem
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/

frecel
Znalazłem przypadkiem szukając stron RoSu i nie mogłem sobie odmówić wstawienia tej sygny. Takie freski ścienne zasługują na uznanie.

Skoro scena była reaktywowana kilka miesięcy temu to muszę powiedzieć, że słabo kurcze... słabo.
Ze starych graczy aktywnych to ja tu widzę praktycznie tylko fanatyków lf2. Większość z was to psychole.
Skoro nowych pomysłów jest tyle to czemu przeglądając forum trafiam tylko na te stare?

EDIT: Zapomniałem się wypisać na temat Oskarów i OPCL

OPCL to w sumie taki podstawowy polski turniej, trwał tak długo że przerodził się już w jakąś tradycję. Oskary to praktycznie gra forumowa.
Edytowane przez frecel dnia 05-11-2011 14:52:10

Caesar
Scena jest bardzo ruchliwa, przed reaktywacją nie było żadnego użytkownika, który się udzielał. Niektórzy tylko wchodzili na stronę, ale nie widząc nic nowego - wychodzili. Teraz mamy aktywnych 8 klanów, średnio po 5 osób w każdym z nich + sporo nowych graczy, bez klanu.

A skoro większość z nas to psychole, to dlaczego masz włączonego kompa 24/7 i taki opis na gg:
Przejrzałem logi rozmów na GG. Mam ponad dziewięćdziesiąt kontaktów, przez ostatnie dwa miesiące rozmawiałem z trzema osobami.

To chyba świadczy o tym, że powinieneś pomyśleć o wyjściu na dwór, ale ja tam się nie znam, jestem tylko psycholem.

Co do pomysłów, nie każdy jest publikowany na forum, nie wiedziałeś ? : )

brejnless
to swiadczy o tym ze w kanadzie ludzie nie uzywaja GG : DDDDDDDD
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/

frecel
Sprostowanie. Mam trzy kompy odpalone 24/7 (desktop + 2 serwery). Serwerów nie wyłączam z oczywistych powodów a desktopa po prostu bo mi się nie chce. Ale to że komp jest odpalony 24/7 to nie znaczy, że ja przez ten czas non stop przed nim siedzę. Wyobraźsobie, że mam pracę.

A ty nawet nie napiszesz na gg żeby odświeżyć starą znajomość :'( a na dworze jest zimno.

To jak coś nie jest jeszcze nigdzie opublikowane to znaczy że jeszcze oficjalnie nie istnieje więc się nie liczy :P

Caesar
frecel napisał/a:
To jak coś nie jest jeszcze nigdzie opublikowane to znaczy że jeszcze oficjalnie nie istnieje więc się nie liczy :P

Nie napisałem, że nie jest nigdzie opublikowane, tylko że nie ma tego na forum. Niektóre pomysły nie były w ogóle publikowane, tylko od razu wdrażane.
Pozdrawiam.

frecel
Przykłady jakieś masz?

Caesar
Pewnie, że tak. Aczkolwiek nie ma sensu o tym pisać, gdyż nie wiesz jak wyglądała scena 2 miesiące temu, więc pewnie napiszesz, że takie pomysły są nic nie warte, nic nie dają albo już były :)

frecel
Czy ty mnie masz za jakiegoś trolla? Jak mi napiszesz czemu jakiś pomysł został wdrożony i będzie to miało sens to ci przyznam rację.

Caesar
Zorganizowanie turnieju One Last Time Tournament, dzięki temu reminiscencje powróciły i scena zaczęła ożywać.
Reaktywacja POL-Team'u i rozegranie meczu z Niemcami, co pozwoliło na rozruszanie areny międzynarodowej, poza tym kilku graczy z innych krajów bardzo się zdziwiła, że kogoś jeszcze stać na taki mecz i postanowiła wrócić na scenę LF2.
Utworzenie kilku sieci Hamachi, na których widać przybywających do nas nowych graczy - co ostatnio owocuje wzrostem zainteresowania rekrutacjami do klanów.
Pomoc przez starych graczy - "psycholi" nowym ludziom w tworzeniu klanów.
Utworzenie kanału na Team Speak - zostało to zrobione wczoraj, więc nie wiem jaki będzie miało "wydźwięk".
Prowadzenie wywiadów audio przez yBanana z różnymi ludźmi z naszej sceny i pisemnych wywiadów przez Walsemore'a.

Nie mam głowy, by pamiętać teraz o wszystkich, to tylko niektóre z nich.
Edytowane przez Caesar dnia 05-11-2011 15:27:08

frecel
Niedługo POL team powróci do czasów swojej świetności, będzie miał dwa pełne składy i nie będzie grał żadnych gier :D
Utworzenie sieci hamaczi to jest nic.
Jak pomagacie nowym tworzyć klany to zróbcie im przysługę i nie pomagajcie im wymyślać nazw.
Kanał TS jest pusty.
A wywiady przyznam sÄ… spoko, mamy z brejnim bekÄ™, keep'em coming.

Caesar
Widzisz, tak myślałem. Gówno wiesz i komentujesz, a nie masz w ogóle racji :)

frecel
Nie wiem o co ci chodzi. Utworzenie sieci na hamaczi nie pomaga w niczym jak nie ma komu grać. Nazwy większości polskich klanów są śmiesznie żałosne. A kanał na TS jest praktycznie pusty.
A wywiady są spoko ale poza nimi nie widzę prawdziwych nowych pomysłów. Kiedyś się projekty sypały, XPT robił swoje rpg i inne śmieci Gad swoje postacie ludzie eksperymentowali z nowymi typami turniejów itd. itp. i generalnie sporo się działo. Te co lepsze pomysły na trochę zostawały te gorsze przepadały w forumowej czeluści syfu. Ale się działo

A ty mi tu piszesz, że założyłeś sieć na hamaczi i spodziewasz się oklasków.

Caesar
Nie napisałem, że założyłem sieć i że spodziewam się oklasków. Czytaj dokładnie to co piszę, albo skończ dyskusję.

Utworzenie sieci na hamachi pomaga bardzo, bo teraz jest dużo gorzej niż kiedyś i każde nawet najmniejsze działanie, jest bardzo owocne.

Nowych typów turniejów jest sporo, ostatnio był organizowany 2vs2, grało się przez LF2 Lobby, więc to było realne 2vs2. Wymyślono też alternatywę dla LF2 Lobby - Multiserver.

Koniec dyskusji jak dla mnie. Wracasz po tak długiej przerwie, nie wiedząc nic i jeszcze mówisz, że działania które były podejmowane są bez sensu i mają tylko pejoratywne skutki.

Poczytaj, poprzeglądaj archiwa, popytaj ludzi i z większą wiedzą wróć trooololololować, bo obecnie nie masz stricte żadnych argumentów, które mógłbym przyjąć i notabene tylko krytykujesz.

ybnn
Wywiady
PolTeam
LF2Cup
ST#4 (nowość)
OPCL
LF2Cup School
LF2Cup SC
KÄ…cik Kibica
Masters Cup

W przeciągu ostatnich 3 miesięcy.... to mało ?

frecel
Generalnie to ten temat to miało być bardziej miejsce na burzę mózgów ale moja reputacja chyba czyni zakładanie takich tematów niemożliwym.

I nie mówię, że nie robicie zupełnie nic. Mówię, że nie dzieje się nic co by sprawiło, że można by było na nowo się podjarać LFem

Gri
frecel - nie brzmisz w ogóle przekonująco : S
Przecież Caesar napisał: "kilku sieci Hamachi, na których widać przybywających do nas nowych graczy - co ostatnio owocuje wzrostem zainteresowania rekrutacjami do klanów".
Czyli jak to 'nie ma komu grać', skoro masz napisane, że liczba graczy wzrasta, są nowe rekrutacje do klanów -> jest więcej graczy. Inaczej mówiąc "jest komu grać".

Co to za argument odnośnie polskiej sceny "nazwy większości polskich klanów są śmiesznie żałosne"? Nazwa nie ma nic do rzeczy, można się nazywać Best Fighters i być najlepszym klanem. Argument z dupy.

Kanał na TS jest pusty. Hm, może dlatego, że wczoraj założony? Zresztą, nie ma co oczekiwać, że tam cały czas ktoś będzie. Raczej jak ktoś będzie grał z kimś, to sobie może wbić, żeby pogadać przy okazji. Raczej nikt tam przesiadywać nie będzie.

Dostajesz informację, że Pol-team wygrał z Niemcami, a potem piszesz, że niedługo i tak nie będzie grał. Bardzo kiepsko 'odbiłeś' ten argument. To takie gadanie na zasadzie 'co z tego, że jest dużo klanów, skoro i tak się rozpadną'. Lepszy jeden mecz Pol-Teamu na rok, niż żaden. Zresztą, Pol-Team spełnia (a przynajmniej kiedyś tak było) jeszcze dodatkową rolę, po prostu dodaje prestiżu, motywuje do treningów by tam się dostać. Dlatego dobrze, że znowu jest.

Jeszcze nie tak dawno LF2 praktycznie umarło, teraz ma się całkiem dobrze. Twoim argumentem jest, że ze starych graczy gra tylko kilku fanatyków. Właściwie to z naprawdę starych graczy nie gra już nikt. Taka kolej rzeczy, nie można w to grać wiecznie. Natomiast obserwując 'z boku' od jakiegoś czasu scenę lf'a widzę, że wyrosło kilku nowych 'wyjadaczy' i wnioskując bo ich wynikach są całkiem nieźli. Dodatkowo ludzie, którzy kiedyś byli całkiem nieźli, ale nie najlepsi, po odejściu z gry tych 'starych graczy' wskoczyli na ich miejsce i teraz oni są najlepsi. Tak po prostu jest, nie da się utrzymywać graczy przy LF2 w nieskończoność. Ta gra aż tyle nie oferuje.
A nowi gracze też się pojawiają.

Wiadomo, że nie jest idealnie, natomiast mógłbyś pisać bardziej 'rzeczową' krytykę.
Fakt, kiedyś było lepiej i bardziej aktywnie, ale sprowadzanie roli ludzi starających rozwijać tę scenę do 'założenia sieci na hamaczi' to zwyczajne ignoranctwo.

A tak po za tym, to dobrze Cię tu widzieć : D

Btw. "to swiadczy o tym ze w kanadzie ludzie nie uzywaja GG : DDDDDDDD"
celne ; DDD

Btw2. Właściwie nie wiem czy był sens odpisywać 'na serio', ale co tam :P
Edytowane przez Gri dnia 05-11-2011 16:20:56

Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018