Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: Las Bandytów
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » ArtykuÅ‚y » Opowiadania
 Drukuj temat
Las Bandytów
bleeq
Autor: Jaro

Pewnego dnia Deep gdy szedł przez las, zauważył pewną postać ubraną na czarno-czerwony kolor, która była przywiązana liną do drzewa i krzyczała: ratunku, ratunku! Nikt nie chciał jej pomóc, więc Deep rozwiązał ją i spytał: kim jesteś?
Postać odpowiedziała: Ja jestem Firen pan ognia, a ty kim jesteś?
Jestem Deep podwładny księcia Davisa, najlepszy wojownik w mieście. Co ci się stało?
Pewnego dnia znalazłem tajne przejście prowądzące do zamku. Gdy wszedłem do środka, to stał tam dziwny potwor i jego sługa, zaczęli oni mnie atakować. Ten potwor rzucał we mnie czymś, co wyglądało jak czaszki a jego sługa zrobił wielki wybuch, dzięki któremu wyleciałem z zamku. Po chwili znaleźli mnie jacyś ludzie i mnie związali, a potem ty mnie znalazłeś.
I co? - odrzekł Deep.
Coś sobie przypomniałem: po drodze zobaczyłem mych kumpli, a jeden z nich to Freeze, mój brat! - odrzekł zdruzgotany Firen.
To ruszajmy ich odnaleźć!
Po kilku minutach marszu Deep i Firen zobaczyli jakichś zamrożonych i latających ludzi.
To na pewno Henry i Freeze. - Odrzekł pan ognia.
O cześć Firen. - odpowiedział łucznik.
Kto to jest ten Julian? - zapytał Firen.
To potwor o wielkiej mocy i do tego ma pomocnika Firzena. - odrzekł jego brat.
A któż to taki ten Firzen!? - zapytał Deep.
Jest to połączenie dwóch ciał: mojego i mojego brata. - odrzekł pan lodu.
Dobra, koniec tych pytań, zbieramy ludzi.
Za ta przełęczą jest Louis, Woody i Dennis. - powiedział Henry.
A gdzie jest Rudolf? - zapytał Firen.
Widziałem jak Firzen wciągnął go w swoja pułapkę. - odrzekł jego brat.
O kurde! Pomścimy go! - odrzekł pan ognia.
Jeszcze nie umarł. - powiedział Deep.
Spać mi się, chce rozbijmy obóz. - odrzekł Henry.
Następnego dnia Deep i inni ruszyli na poszukiwanie swoich kumpli. W końcu znaleźli ich.
Właśnie idziemy do zamku, a wy? - powiedział Louis.
My także - odrzekł Firen.
To złączmy siły, wtedy będzie łatwiej pokonać Juliana. - powiedział książę mieczy.
OK! - powiedział Dennis.
Razem zaatakowali zamek Juliana. Choć było ciężko, to udało im się wygrać. Przy okazji uratowali oni Rudolfa.

Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018