Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: PogadajmY! ;d
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » Rozrywka » OFF Topic
 Drukuj temat
PogadajmY! ;d
Kuba4ful aka Senpai
Temat znowu zakopany to go odkopie czymÅ› kolejnym.
:P
P.S Znowu coś ukryłem :O :D
Edytowane przez Kuba4ful aka Senpai dnia 10-07-2014 17:46:21

Bukorl
kuba4ful napisał(a):

Temat znowu zakopany to go odkopie czymÅ› kolejnym.
WODA KUBY4FUL
P.S Znowu coś ukryłem :O :D

Gri
Cześć!

Słuchajcie, piszę tutaj, bo tworzenie nowego tematu nadałoby sprawie za dużą wagę (w sposób wizualny ;P), a to, o czym chcę napisać urosło już do zbyt ogromnych rozmiarów. Wolę, by temat się tu przewinął i potem zniknął zakopany kolejnymi stronami : d

Każda scena jakiejś gry potrzebuje raz na czas jakiejś "dramy", to napędza ruch. W większości sytuacji wygląda to tak: najpierw flamewar, ludzie się wyzywają, obrażają, albo tylko wykłócają, czasem są merytoryczne dyskusje, generalnie "dzieje się". Potem temat powoli przekształca się w wątek humorystyczny, co rozładowuje całe napięcie i z całej dramy zostają ewentualnie jakieś śmiesznie kojarzące się cytaty/obrazki/wspomnienia, albo nie zostaje nic, po prostu - było, minęło.

W LFie też tak było od kiedy pamiętam. Z tym, że właśnie zawsze dramy przychodziły i odchodziły i jakoś się to toczyło, pozostawały właściwie fajne wspomnienia. (no bo kto teraz jakoś mocno negatywnie wspomina konflikty pomiędzy ET a BF (a czasem się trafiały ;d) czy jeszcze wcześniej: GoD - ET. Kłótnie po tym, gdy do IH dołączyło dwóch Niemców, spam Zita, hejt na Megatrona (szkoda, że już go nie ma na scenie :< ). Nikogo już także jakoś szczególnie nie boli wiele sytuacji gdy gracze występowali pod dwoma nickami (lub więcej). Było, minęło.

Wiadomo już o czym piszę: sprawa Bukorla. Według mnie za długo ciągnie się ten wątek, strasznie ciężko przebrnąć przez komentarze i posty na forum. Przejadło mi się to totalnie.

W sumie to bawiło mnie to przez jakiś czas, ale teraz mam wrażenie, że za dużo osób się w to 'wkręciło'.
Proszę o to, by następnym razem gdy się zagotujecie po kolejnym poście/komentarzu Bukorla spojrzeć na to trochę z boku. To tylko Bukorl, potrzebujący uwagi człowiek. Nie mam zamiaru się rozwodzić na temat czemu się zachowuje tak jak się zachowuje (swój pogląd w sumie mam ;d), ale naprawdę nie ma potrzeby poświęcać temu tyle uwagi.

Nie ma co prawda na tym forum funkcji "ignoruj", ale cały ten problem jest zawsze taki sam. Bukorl kogoś poprawia, Bukorl mówi, że jego argumenty są najsilniejsze, Bukorl mówi, że wszystko może 'przebić' swoimi argumentami, Bukorl mówi, że się na niego uwzięto "a chce dobrze", Bukorl mówi "haters gonna hate".
To siÄ™ zawsze toczy tak samo, dajmy sobie na wstrzymanie.

Nie ma potrzeby odpisywać Bukorlowi na jego poprawy, czy zaczepki.
Schemat i tak będzie taki sam, ktoś po nim pojedzie/zwróci uwagę by się nie czepiał, to odpisze, że się nie czepia, tylko tak naprawdę to dba o wszystkich i pozwala im się kąpać w blasku swej ogarniętości.

OKEY! Do czego zmierzam! Myślę, że nie ma problemu w rozróżnieniu, kiedy Bukorl pisze "normalnie" a kiedy w takim stylu, że kogoś wkurzy.
Trzeba po prostu to wyłapywać i IGNOROWAĆ to, co jest zaczepką. Gdy ma jakieś problemy na które wypada odpowiedzieć, bo dotyczą np. zasad turniejów, problemów technicznych itd. to tym zajmie się administracja, na której ogarniętość liczę. Taki Bleeq np. nie wychodzi z siebie pomimo zachowania Bukorla, także o niego się nie martwię i da sobie chłopak radę.

Nie ukrywam, że liczę przede wszystkim na starszych użytkowników (czy to wiekiem, czy to "stażem" ).
Sam postaram się kierować dyskusje na inny temat i ewentualnie zwracać uwagę gdy ktoś się za bardzo 'zagotuje'. Z tym, że moja aktywność nie jest za duża, także nie wiele zdziałam sam : d

Sprawmy, by było tu znowu znośnie, bo 3/4 tematów/ komentarzy pod newsami kończy się ostatnio bardzo podobnie :<

I rany! Niech się pojawi jakaś nowa drama, tej mam już dość.

Wo, dawno się tu nie rozpisałem na poważnie :P

BTW. NIESAMOWITE!!!!!!! Karma pozytywna chyba do mnie przychodzi. Mój monitor działał beznadziejnie, w rogach się mi obraz rozmywał. Podczas pisania tego posta nagle coś strzeliło (aż się wystraszyłem), a od tego momentu obraz ostry jak cholera! Nie wierzę, magia. Ciekawe czy się utrzyma po wyłączeniu i włączeniu :P

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :*

Gri
Double post:
Hm, troszkę mi noc spamu dziś wychodzi ; D Czas odkopać więcej tematów!

Zakuba
Gri, masz rację. Od dzisiaj zmierzam twoją ścieżką :D Bukorl od bardzo dawna napawa mnie gniewem, jakim nigdy mnie nikt nie napawał. Raz się nawet pokłóciłem z siostrą, bo mnie debil wkurzył na forum. Ale w tym momencie mówię basta! Skończyło się bulwersowanie, rozpoczęło ignorowanie.

Pozwolę sobie zacytować fragment poematu z forum DSS, który za sprawą Grzegorzmona ma już dwie zwrotki (kurde, czemu na tutaj jest taka znikoma baza emotikonek? ;< )

Bukorl tu, Bukorl tam.
Z Bukorlem nikt nie będzie sam.
A gdy Bukorl ciÄ™ zaczepi.
I zapyta "hej! jak leci?"
Ty mu powiesz "weź spie*dalaj.
Więcej ze mną nie rozmawiaj!"

A tak jeszcze przy okazji: Gri, co to ma być? Noc spamu, a ty nie napisałeś ani jednego posta na forum dla wybranych. Wstyd mi za ciebie :D
Hey there, hater...
Hey there, hater!

http://lf2.tnb.pl
Gri
W sumie racja, przeoczenie :P

No cóż, odświeżenie Wybranych będzie musiało poczekać do kolejnej nocy spamu : D

Alboooo mooożeee ktoś inny to zrobi ;>

Zakuba
Ja bym napisał coś, ale już wystarczjąco duzo tam naspamowałem evil
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Zakuba
Przepraszam za double posta, ale musze to zrobić:

I rany! Niech się pojawi jakaś nowa drama, tej mam już dość.

Może nie będzie to drama, ale raczej nowy temat do rozkminy :P
Pamiętasz skalę lagów??? :D tam to się działo xD
Ale teraz wymyśliłem coś zupełnie innego - współczynnik gry na lagach.
Cały system działania jest prosty, a współczynnik gry można bardzo łatwo wyliczyć za pomocą prostego wzoru:

WG = f/p
f - FPS
p - ping

a teraz w praktyce:
optymalny ping wynosi 42 milisekundy (tyle przynajmniej pokazuje po pingowaniu adresu google)
optymalny fps wynosi, załóżmy, że 30
WG=30/42= 0.71
Takie jest najbardziej optymalne WG. Optimum może utrzymywać się w zakresie od 0.5 do 1.
Zapraszam do dyskusji na ten temat.
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Bukorl
No tak, bo lepiej zignorować osobę, która dba o poprawność językową zacofanych internetów niż poprawić swoje byki. Żebym to ja się czepiał o jakieś bardziej skomplikowane kwestie, a ja przeważnie tylko o niewłaściwie dobrane zaimki, odmienianie nazw własnych, interpunkcję itp., czyli o te sprawy, które wpływają na sens lub wizualny odbiór wypowiedzi. Btw., reklamacje za moje "redaktorstwo" proszę składać do BleeQa :).

@zakuba, to wprowadźmy ten wzór i odetnijmy w końcu osoby lagujące od turniejów (przynajmniej tych ważniejszych). Btw., FPS-a jak sprawdzić ;p (tak się składa, że nigdy tego nie robiłem - nie miałem takowej potrzeby)?

Zakuba
Nie sądze, aby ten wzór nadawał się do wykrywania laggerów. Określa on tylko stosunek prędkości gry do czasu reakcji. Trzeba to jeszcze dopracować, bo wartości niższe i wyższe mają po dwa lub więcej zanczeń:
Wartość niższa: gracz może mieć niski fps i niski ping, co oznacza, że gra zamula i ścina; gracz może mieć niski fps i wysoki ping, co oznacza, że gra zamula, ale nie ścina
Wartość wyższa: gracz może mieć wysoki ping oraz fps, co oznacza, że gra działa optymalnie; gracz może mieć wysoki fps i niski ping, co oznacza, że gra działa płynnie, ale ścina.
Chodzi o to, żeby WG było jedno-, a nie dwuznaczne.

Co do sprawdzania fps-a, wystarczy ściągnąć frapsa, albo jakiś inny programik z licznikiem fps.
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Kuba4ful aka Senpai
Tak się składa, że optymalny ping LF2, to jest 33 a nie 30
Edytowane przez Kuba4ful aka Senpai dnia 13-07-2014 13:25:12

Zakuba
Trzydzieści! Nie znasz się!
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Kuba4ful aka Senpai
Dla innych gier może tak, ale dla LF2 raczej jest to 33.

Gadomek19
Przed chwila gralismy w moda lf ns :P lapac screeny :P
[img]http://i58.tinypic.com/w1wrdg.png[/img] is not a valid Image.
2
[img]http://i61.tinypic.com/10igm4g.jpg[/img] is not a valid Image.

Davis-Ja
Firen-Kuba4ful
Freeze-Iczzy0026
Si vis pacem, para bellum
---------------------------
Zacytuję coś z książki którą przeczytałem kiedyś tam(...)
Ja mam fajny cytat
"chuj kurwa wyłączam laptopa bo nikt nie chce ze mną grać w lfa"

Gad
Gadomek - ban (czas nieokreslony) za podrabianie nicku.

Za moich czasów ludzie nie kradli innym pseudonimów. Eh, co z tą polską.

Hubi
@Gad, to wina Tuska! :P

Gadomek19
Gad,skąd wiesz,że celowo podrobiłem twój nick? Nie wiedziałem nawet ,że jest tu ktoś z nickiem Gad..Masz jakiś dowód ,że cie podrabiam? Ja miałem juz taki nick nawet w 2011.Dowód? proszę:Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link. facepalm
Chyba,że znowu sobie jaja ze mnie robisz angry
Ja mam fajny cytat

Kuba4ful aka Senpai
@Gadomek69 "Znowu" jaja sobię robi? Kiedy był pierwsy raz?
P.S Te obrazki sÄ… z mojej perspektywywy

Gad
@Gadomek, już w 2011. Wow :D

Nie no zluzuj, jaja sobie robię ;P. Odwykłem już od bezpodstawnego wjeżdżania na ludzi. Trochę więcej dystansu. Taki ciekawy fakt historyczny, nie żebym się przechwalał. Ja na scenie jestem od 2005/2006. Co prawda najpierw urzędowałem pod pseudonimem 'gazioom', ale w 2007 'gad' było już powszechnie znane.

Tak sobie po prostu napisałem bo nuda, a LFE nieczynne.

@Kuba4ful
'znowu', bo wcześniej nabijałem się na shoutboxie ;D
Poza tym o co chodzi z tą drugą częścią posta i obrazkami??

Gadomek19
Gad,to co mnie straszysz? :D
Ja mam fajny cytat

Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018