Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: PogadajmY! ;d
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » Rozrywka » OFF Topic
 Drukuj temat
PogadajmY! ;d
hari
Na LFa też czekaliśmy (znaczy wtedy to chyba nawet nie wiedziałem o istnieniu tej gry, ale jednak się produkowała) 3 lata. wrzesień 1999 - 27 września 2002 dokładniej ujmując, a mowa o wersji 1.9, po czym były jeszcze 1.9c, 2.0, 2.0a, ostatnia wyszła w 2009(!) No i trzeba dodać (jak już wspomniałem wcześniej), że nad HF pracuje jedna osoba, gra jest bardziej rozbudowana (od strony technicznej, jak i wizualnej. Taki przykład, w LFie mamy 4 klatki animacji chodzenia, w HF to już 8 klatek), no i cała ta zabawa z logowaniem do gry. Na pewno trudniej napisać grę opartą na łączu internetowym, czy jak to tam nazwać.

Tyle ode mnie. Nie narzekam i czekam na kolejne wersje, bo wierzę, że ten projekt może sie jeszcze poważnie rozwinąć.

Kto powiedział, że zainteresowanie jest małe? Nie znam żadnych "danych" na ten temat.
Edytowane przez hari dnia 14-08-2012 01:47:23

Fioletix
To co obce odstrasza :P Najlepiej jakby twórcy LF2 zrobili np lf2 2.0c z jakimiś nowymi dodatkami... Postaci nowe, lokacje, fajnie by było, bo możliwe że o tej grze byłoby głośniej i by więcej ludu się interesowało.
FPS - Wiersz dwustrofowy - autor Fioletix

FPS is the best
Pod warunkiem, że surv grany jest
Luj ma neta niezbyt fest
I nie włącza go na VS

Siekiera motyka
Luj w cupach fpsa nie tyka
Metan etan propan butan
Luj fpsa nie tyka w cupach

'Zimna fala' - Wiersz zachęcający do aktywności bydlątka. - autor Fioletix 2012

Poza tym, co się jeszcze meczów tyczy,
ćwiczmy szybkie rozgrywanie niczym ciosy biczy,
bo z KoN na koniec meczu czekam,
zrywajÄ…c mlecze tu narzekam,
ten kto czerstwy ten kto skacze,
raczy szczodrze ograć klacze.
Dlatego chciałem zaaplikować Wam dawkę tych słów,
by do czynnego życia przywrócić Was znów,
to być musi balsamem dla Waszych oczu,
niczym zamarznięta fontanna krystalicznego moczu,
za to swe mroźne pazury ostrzyć trzeba,
by jednym szarpnięciem rozbryzgiwać trzewia,
by los przeciwników był w naszych szponach,
i w naszych paszczach krwawa agonia,
a gdy rozgrzani zostaniemy gorÄ…cÄ… epidemiÄ…,
dostaniecie lodowaty zastrzyk z hipotermiÄ…,
bo dla nas nic nie jest lepsze od oziębienia,
twardy mróz czy delikatny chłód naszym stanem ukojenia.

Kuba4ful aka Senpai
hari napisał/a:
Na LFa też czekaliśmy (znaczy wtedy to chyba nawet nie wiedziałem o istnieniu tej gry, ale jednak się produkowała) 3 lata. wrzesień 1999 - 27 września 2002 dokładniej ujmując, a mowa o wersji 1.9, po czym były jeszcze 1.9c, 2.0, 2.0a, ostatnia wyszła w 2009(!) No i trzeba dodać (jak już wspomniałem wcześniej), że nad HF pracuje jedna osoba, gra jest bardziej rozbudowana (od strony technicznej, jak i wizualnej. Taki przykład, w LFie mamy 4 klatki animacji chodzenia, w HF to już 8 klatek), no i cała ta zabawa z logowaniem do gry. Na pewno trudniej napisać grę opartą na łączu internetowym, czy jak to tam nazwać.

Tyle ode mnie. Nie narzekam i czekam na kolejne wersje, bo wierzę, że ten projekt może sie jeszcze poważnie rozwinąć.

Pamiętam kiedyś szukałem spolszczenia i jest tylko nie wiem jak zainstalować wszystkie teksty z fabuły są i to zapisane w notatniku.
Jak by co tu macie do nich link: klik
I poszukajcie Herofighter Story Polish tam macie tłumaczenie.
Czekam ciągle na aktualizacje mogli by już zrobić aktualizację ale dać tylko języki które już stworzone są bo przeszedłem stage 6 i pisało że w 7 można odblokować wielką trójkę.

Krencik
Okej, okej, chociaż i tak nie wierzę w wielki sukces HF.

Co do zainteresowania, to patrzyłem się na oficjalne forum gry: Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.
Azjaci jeszcze coś tam popiszą, ale cała reszta...? Nie mam pojęcia gdzie mam jeszcze szukać fanów tej gry. Jeszcze tu coś jest: Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.
Poza tym trzeba sobie zadać pytanie, ilu graczy zaczęło HF, to byli fanatycy LF2 (albo i obecni)
Edytowane przez Krencik dnia 14-08-2012 09:46:14

hari
kuba4ful napisał/a:
Pamiętam kiedyś szukałem spolszczenia i jest tylko nie wiem jak zainstalować wszystkie teksty z fabuły są i to zapisane w notatniku.
Jak by co tu macie do nich link: klik
I poszukajcie Herofighter Story Polish tam macie tłumaczenie.
Czekam ciągle na aktualizacje mogli by już zrobić aktualizację ale dać tylko języki które już stworzone są bo przeszedłem stage 6 i pisało że w 7 można odblokować wielką trójkę.

Nie żebym się czepiał, ale po co komu spolszczenie? Fabuła to jakaś epicka nie jest, a dialogi zrozumie chyba każdy z podstawami angielskiego (nawet JA :O)

Krencik napisał/a:
Okej, okej, chociaż i tak nie wierzę w wielki sukces HF.

Co do zainteresowania, to patrzyłem się na oficjalne forum gry: Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.
Azjaci jeszcze coś tam popiszą, ale cała reszta...? Nie mam pojęcia gdzie mam jeszcze szukać fanów tej gry. Jeszcze tu coś jest: Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.
Poza tym trzeba sobie zadać pytanie, ilu graczy zaczęło HF, to byli fanatycy LF2 (albo i obecni)

Wielki sukces może nie, ale nic chcaiłbym po prostu, żeby ta praca poszła na marne. Byleby nie zginęło.
Na forach nie piszą, bo co mają pisać? Ostatni update był w styczniu, więc o czym mogą pisać. Azjaci piszą jak wspomniałeś, ale "cała reszta" z HFEmpire, to głównie ekipa z LFE, po prostu mamy drugie forum.
Co do ostatniego zdania, masz na myśli, że większość która zaczęła grać w HF to byli fanatycy LF, czy że mało kto, kto grał w LFa, polubił też HF?

Capricorn
Moim zdaniem HF ma lepszy Battle Mode i granie przez neta. Ze Stage mode też sie można pomęczyć.
Nie ma co ukrywać że LF i HF są w pewien sposób połączone, więc nic dziwnego że jest dużo wspólnych graczy.

Krencik
Bo to także bijatyka oparta na takich samych zasadach. Tylko nie czyńmy z niej kontynuacji LF2.

Hari - oczywiście, że miałem na myśli ludzi, którzy swego czasu grali w LF2. Raczej mało będzie osób, które przed zagraniem w HF, napierniczało w LF2.

Gri
Generalnie to:

Fosa

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :*

Rybkon
Ale piękna dyskusja! Beze mnie! Może to i dobrze, bo dużo bym do niej nie wniósł ;) Ogółem wydaje mi się, że LF2 i HF będą sobie "żyły" całkiem osobno, a przynajmniej Lf2 nie odejdzie w niepamięć przez wyżej wspomniane hf. Nie ma co go utożsamiać z kontynuacją Lf'a, jak ktoś napisał (nie pamiętam kto, tak mi to przemknęło przed oczami i nie chce mi się szukać, proszę o wybaczenie ;D), tak jak nie powinno się go imo traktować jako przeróbkę. Dla mnie to "gra inspirowana wcześniejszą twórczością autora", że tak powiem.

Btw. zauważyliście, że Jan jedno oko ma fioletowe a drugie niebieskie?
Nie powtarzam siÄ™?

plef
Tak.

Gri
NaprawdÄ™? Na tym paseczku pod moim nickiem ma w tym samym kolorze o.O

Sbagers
Nie. Polecam Ci: Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.

:D

Gri
Dostałem 14 punktów, więc jestem zajebisty i mam celujący.

Rybkon
Haa-haa. No ale na prawdę są różne te oczy! Wy po prostu patrzeć nie umiecie...
A jako że zdania nie zmienię, patrzcie sami!
[img]http://img254.imageshack.us/img254/5520/janv.png[/img] is not a valid Image.
Przepraszam za takie brzydkie skalowanie, ale nie powiecie mi chyba teraz, że tu nie widać żadnej różnicy! :P
Edytowane przez Rybkon dnia 07-09-2012 16:03:35

Gri
haha, dobra, masz racjÄ™ ; D

plef
Lipny ten test na daltonizm.
Powinno być tak, że piszesz jaką liczbę widzisz, a nie tylko "tak" i "nie".

Gri
I tak mam celujÄ…cy

Gri
Pokonałem złego fonsza w "grze" na dzisiejszych googlach.

Ha!

No i mam celujący oprócz tego.

edit; uświadomiłem sobie, że zrobiłem double posta w krótkim odstępie czasu. Sorry : <
Edytowane przez Gri dnia 07-09-2012 18:41:27

Krencik
Panie i Panowie. Serdecznie pragnę ogłosić wszystkim, że Gri dostał ocenę celującą w teście na daltonizm i może żyć dalej w świadomości, że nie jest posiadaczem tej choroby!
Może jakaś mowa i pozdrowienia?

A za double posta przepraszać nie musisz. :P

Edit: Buu, Gri się zalogował i nawet napisał posta, ale tu żadnej mowy nie ogłosił ;<
Szkoda
Edytowane przez Krencik dnia 07-09-2012 19:40:11

brejnless
aughrwsughe0trphterdh
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/

Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018