|
PogadajmY! ;d
|
| Gri |
Dodany dnia 11-08-2012 18:53:25
|

Level 8

Data rejestracji: 10-07-2006
|
Hari - no, mamy troszkę inne rozumienie słowa 'weteran' w lf'ie ;P Po prostu nie wiedziałem kiedy przybyłeś na scenę.
Tacy nowi, jak opisujesz, wcześniej też byli. Pisali strasznie głupio, ale potem z tego wyrastali i klawo. W ogóle wystarczy poczytać moje czy Maćka posty na starym forum BF i zobaczyć jacy byliśmy dziecinni i nie ogarnięci : D To normalne. Ważne, żeby ich też dopuszczać do społeczności, a nie odcinać się od nich. Zwłaszcza, że to tylko internet ; )
Ale dopiero niedawno na komórkach można grać w gry o wiele bardziej złożone od Lf2. Teraz, gdy ktoś mysli o graniu na komputerze bierze się zazwyczaj za coś solidniejszego.
Na pewno teraz mniej osób gra w 'mini-gry'. Jeśli grają, to jakieś flashowe na internecie, co nie trzeba ściągać. Ale popularność gier na telefon (które się mega szybko rozwijały) wskazuje, że i tak w takie proste gierki wciąż ludzie będą lubić grać ; P Może to też kwestia przebicia, kiedyś lf2 był jedną z najlepszych mini-gier. Teraz ma miliard konkurentów. LF2 przeżyło by zajebisty renesans, jakby ją zrobić grą właśnie taką online, wrzucaną na strony typu armor games, kongregate itd. Wprowadzić bardziej rozwinięty tryb gry multiplayer, system turniejów itd. Wongowie by musieli walnąć
jakieś mikropłatności (typu: chcesz mieć DAVISA - kup go sobie! ), żeby utrzymać serwer ;P Ale może i dałoby się na tym jeszcze coś zarobić.
Kto prawdopodobnie był najstarszy z najstarszych? Od kogo scena się zaczęła?
Oj to jebnąłeś pytaniem : D Generalnie to zależy o co Ci chodzi. Czy scena zaczęła się wraz z początkiem istnienia klanów, czy np. wraz z pierwszą popularniejszą stroną o lf2? : P
Ja w lf'ie online 'na scenie' jestem około 8 lat, a grałem wcześniej i już wtedy były jakieś tam stronki o lf'ie. Pamiętam, jak kumpel, z którym pogrywałem po sieci, mi napisał, że jest ta "NOWA" wersja lf'a, 1.9! woo ;P
Jeśli chodzi o początek istnienia klanów to co nieco mogę powiedzieć. W wielkim skrócie:
Na początku były 3 główne klany. Fighting Dreamers z Daemonem jako liderem (pamiętam jego filmik, gdzie zaprezentował podstawowe combosy, ale dla mnie to było coś nowego i wszystkich się nauczyłem : D), Mike'iem jako jednym z graczy i kilkoma innymi, którzy odeszli wraz z końcem FD. Było NF, Night Fighters (chyba takie było rozwinięcie ;d) z doskonale wszystkim znanym Podlym jako liderem. Co do graczy, to trochę ich było, warto wspomnieć o KazuYi, jednym z pierwszych maniaków Davisa w Polsce ;P Ale zniknął wraz z końcem NF. No i było BW, Black Warriors. Najpierw liderem był Matti (założyciel forum BW, bardzo fajne forum : D Szczątki tego forum wciąż istnieją (niestety Matti bardzo dużo pokasował :< )), potem liderem był Baxes, potem ja.
I to jest sam początek klanów.
Natomiast byli gracze 'starsi' na scenie, jeszcze grający przed istnieniem klanów. Np. Destroyer, przed długi czas najlepszy polski gracz. Byli też gracze typu Filec, który niby też był dobry, kiedyś wrócił, pobiliśmy go i się sfochał (przynajmniej na mnie, na resztę pewnie też ;d). O początkach sceny jako takiej warto by było pogadać właśnie z Podlym, Destroyerem lub Jamesem. XPT też sporo pamięta, on udzielał się na takich forum Aarona (czy jak on tam się zwał), które było przed BW, a które ja tylko czytałem, bez rejestrowania się. Także też spory staż ma.
Ale według mnie rozpoczęcie sceny zawdzięcza się głównie pierwszemu lf2zone pod wodzą Jamesa i Destroyera. Tutaj była liga lf2zone i takie tam pierdoły, a to już jednoczyło nieco ludzi ; )
Aha, jeszcze Hari:
dlaczego na LFE siedzą 20+ latkowie i wciąż im się to nie znudziło?
Tutaj też siedzą 20+ latkowie ;P LFE jest większe, także na LFE jest ich więcej. Ale LFE działa też na większą skalę, lf2pc to serwis dla Polaków, także skala mniejsza.
EDIT: (na post Hariego, bo gdy odpisywałem, to jeszcze go nie było).
Jak dla mnie to najbardziej zasłużoną osobą w lfie jest Podly. Ten stary dziadek, mieszkaniec doków, piorący w rzece jednak zrobił bardzo dużo, bo przez bardzo długi czas mu się chciało. W dodatku był ogarnięty, napędzał scenę
Edytowane przez Gri dnia 11-08-2012 18:56:51
Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :*
|
| |
|
|
| hari |
Dodany dnia 11-08-2012 19:30:31
|

Level 4

Data rejestracji: 01-02-2012
|
Gri napisał/a:
Hari - no, mamy troszkę inne rozumienie słowa 'weteran' w lf'ie ;P Po prostu nie wiedziałem kiedy przybyłeś na scenę.
trochę pochrzaniło mi się znaczenie tego słowa, racja weterani to ci co siedzą od początku, a nie co mają dłuższy staż.
Gri napisał/a:
Na pewno teraz mniej osób gra w 'mini-gry'. Jeśli grają, to jakieś flashowe na internecie, co nie trzeba ściągać. Ale popularność gier na telefon (które się mega szybko rozwijały) wskazuje, że i tak w takie proste gierki wciąż ludzie będą lubić grać ; P Może to też kwestia przebicia, kiedyś lf2 był jedną z najlepszych mini-gier. Teraz ma miliard konkurentów. LF2 przeżyło by zajebisty renesans, jakby ją zrobić grą właśnie taką online, wrzucaną na strony typu armor games, kongregate itd. Wprowadzić bardziej rozwinięty tryb gry multiplayer, system turniejów itd. Wongowie by musieli walnąć
jakieś mikropłatności (typu: chcesz mieć DAVISA - kup go sobie!  ), żeby utrzymać serwer ;P Ale może i dałoby się na tym jeszcze coś zarobić.
Zdaje się, że zapomniałeś o Hero Fighter. Przecież to dokładnie to co opisałeś, tyle że robione tylko przez samego Martiego Wonga i bez żadnych opłat.
Gri napisał/a:
Aha, jeszcze Hari:
dlaczego na LFE siedzą 20+ latkowie i wciąż im się to nie znudziło?
Tutaj też siedzą 20+ latkowie ;P LFE jest większe, także na LFE jest ich więcej. Ale LFE działa też na większą skalę, lf2pc to serwis dla Polaków, także skala mniejsza.
No tak, tylko chodziło mi o to, że tam siedzą i robią COŚ. a tu jak sam przyznałeś, siedzicie, ale tylko nieliczni i chyba tylko z sentymentu.
Gri napisał/a:
Jak dla mnie to najbardziej zasłużoną osobą w lfie jest Podly. Ten stary dziadek, mieszkaniec doków, piorący w rzece jednak zrobił bardzo dużo, bo przez bardzo długi czas mu się chciało. W dodatku był ogarnięty, napędzał scenę
Ciekawe czy jeszcze znajdą się następcy takiego Podłego... |
| |
|
|
| Kuba4ful aka Senpai |
Dodany dnia 11-08-2012 19:46:06
|

Level 9

Data rejestracji: 09-07-2012
|
Nie tylko 20+ np.Ja mam mniej niż 20 lat zakuba też ma mniej niż 20.Nie tylko 20 latkowie a przy okazji tutaj mój turniej Kliknij Tutaj K***a
|
| |
|
|
| Zakuba |
Dodany dnia 11-08-2012 20:01:31
|

Level 10

Data rejestracji: 09-10-2010
|
Ciekawe czy jeszcze znajdą się następcy takiego Podłego...
Na pewno ktoÅ› siÄ™ znajdzie
Hey there, hater...
Hey there, hater!
|
| |
|
|
| Krencik |
Dodany dnia 11-08-2012 20:38:17
|

Level 5

Data rejestracji: 24-04-2007
|
Kurde, Gri! 8 lat? Czyli 2004, ładnie. Myślałem, że online zacząłeś grać pod koniec 2005/na początku 2006 a tu proszę. Moje trochę ponad 5 lat przestało na mnie wrażenie robić. W każdym razie bardzo dużo i tak mnie ominęło.
A Podly to był Podly. Była jakaś kłótnia, nikt się nie umiał za coś zabrać, to on wszedł, napisał parę zdań i wszyscy byli szczęśliwi, decyzja podjęta. Tak, tytuł najbardziej zasłużonego mu się zdecydowanie należy.
Edytowane przez Krencik dnia 11-08-2012 20:46:20
|
| |
|
|
| Capricorn |
Dodany dnia 11-08-2012 22:31:01
|

Level 5

Data rejestracji: 07-11-2011
|
Czy pierwsze ruchy na polskiej scenie nie zaczęły sie od DominiX'a albo Black Angela?
To oni prowadzili pierwszÄ… porzÄ…dnÄ… polskÄ… stronÄ™ o LF2 o ile sie nie mylÄ™.
Ale to tylko moje grzebanie w internecie...
|
| |
|
|
| Gri |
Dodany dnia 12-08-2012 13:42:29
|

Level 8

|
Capricon - taa, oni i ten ich cały "SQuad" (jak się nazywali) : P Jeszcze był jakiś MisiekCośTam co później dołączył ; d
Faktem jest, że mieli jedną z pierwszych najbardziej porządnych stron (jak na tamte czasy). No ale sceny jakoś szczególnie nie tworzyli. W sporej części byli skupieni na sobie i na swojej stronie : D Ale warto by było z nimi pogadać, mogą sporo pamiętać. Może się podejmę napisania do nich i zrobienia małego 'wywiadu' (a raczej po prostu wypytania jak to się tam zaczynało ;d).
Nie tylko 20+ np.Ja mam mniej niż 20 lat zakuba też ma mniej niż 20.Nie tylko 20 latkowie a przy okazji tutaj mój turniej
Ależ nie twierdzę, że tylko 20+ latkowie są ;P Napisałem, że tutaj TEŻ takowi się znajdują.
|
| |
|
|
| brejnless |
Dodany dnia 12-08-2012 16:03:16
|

Level 6

Data rejestracji: 03-11-2011
|
hej, co tam?
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/
|
| |
|
|
| Gri |
Dodany dnia 12-08-2012 16:25:39
|

Level 8

|
Hej, klawo.
Ej, ukradnę laptopa mamie (bo u mnie w kompie mam zepsute wejście na mikrofon :< ) i gramy w coś na kurniku? : D
|
| |
|
|
| plef |
Dodany dnia 12-08-2012 16:33:27
|

Level 7

Data rejestracji: 10-05-2010
|
Kalambury są całkiem całkiem. ;D
Gri, a grałeś coś jeszcze w to cockatrice? Mtg online jednak nie ma tego klimatu co potyczka twarzą w twarz.
|
| |
|
|
| Gri |
Dodany dnia 12-08-2012 16:48:12
|

Level 8

|
grałem, z takim innym znajomym. Chcieliśmy sealeda, ale się nie da, więc graliśmy robionymi taliami. Ale fajnie, np. umawialiśmy się, że robimy tylko z jednego dodatku ;D (wcześniej graliśmy block constructed, czyli tylko jeden blok). Generalnie fajnie się grało, kilka razy pograliśmy ; ) Tylko nie zainstalowałem tego w końcu do końca na laptopie ;< (kart nie mam jeszcze ściągniętych).
|
| |
|
|
| Kuba4ful aka Senpai |
Dodany dnia 12-08-2012 17:18:31
|

Level 9

|
uwielbiam grać na kurniku
|
| |
|
|
| brejnless |
Dodany dnia 12-08-2012 21:29:17
|

Level 6

Data rejestracji: 03-11-2011
|
moge grac
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/
|
| |
|
|
| Capricorn |
Dodany dnia 12-08-2012 21:30:18
|

Level 5

Data rejestracji: 07-11-2011
|
Gri - był jeszcze MisiekDX, Black Angel pisał kiedyś z Destroyerem z tego co sie orientuję.
Jak chcesz robić wywiad to mogę dać ci facebooka DominiX'a i Black Angel'a
Edytowane przez Capricorn dnia 12-08-2012 21:31:24
|
| |
|
|
| Gri |
Dodany dnia 13-08-2012 15:56:40
|

Level 8

|
No nawet nie tyle co pisał, co po prostu się znali ; P
Możesz mi wysłać PM'ką. Jeśli kiedyś mi przyjdzie ochota, to sobie z nimi pogadam ; )
Aha, jeszcze zapomniałem odpisać na to:
Zdaje się, że zapomniałeś o Hero Fighter. Przecież to dokładnie to co opisałeś, tyle że robione tylko przez samego Martiego Wonga i bez żadnych opłat.
Nie, nie zapomniałem. Hero Fighter to nie Little Fighter 2 ;P Ja bym chciał takiego samego lf'a na tej zasadzie ; )
|
| |
|
|
| Kuba4ful aka Senpai |
Dodany dnia 13-08-2012 16:12:48
|

Level 9

|
plef napisał/a:
Kalambury są całkiem całkiem. ;D
Grałem w kalambury z kolegą jak rysowałem BarMana Kolega gdy zgadywał powiedział: Zboczeniec
|
| |
|
|
| hari |
Dodany dnia 13-08-2012 16:42:05
|

Level 4

|
Gri napisał/a:
Aha, jeszcze zapomniałem odpisać na to:
Nie, nie zapomniałem. Hero Fighter to nie Little Fighter 2 ;P Ja bym chciał takiego samego lf'a na tej zasadzie ; )
heh, marzenia - piękna rzecz. nie mówię, że to niemożliwe, ale jedyny realny scenariusz powstania takiego flash - LFa, to taki, że stworzą go jacyś fani, bo od Wogów na pewno się nie doczekamy. |
| |
|
|
| plef |
Dodany dnia 13-08-2012 17:02:35
|

Level 7

Data rejestracji: 10-05-2010
|
Hero Fighter ssie okrutnie. Nie ma żadnych combosów i w ogóle jest drewniane. ;(
|
| |
|
|
| hari |
Dodany dnia 13-08-2012 22:14:00
|

Level 4

|
^mocne słowa a moim zdaniem gra jest całkiem spoko, chociaż przy LFie wymięka (może to kwestia przyzwyczajenia...), ale i tak ją lubię. no i pamiętaj, że ona wciąż jest w ciągu tworzenia, ostatnia wersja to dopiero 0.65. |
| |
|
|
| Krencik |
Dodany dnia 13-08-2012 22:29:59
|

Level 5

Data rejestracji: 24-04-2007
|
No tak.
Tylko szkoda, że jej pierwszą wersję wypuszczono już 3 lata temu. W każdym razie proces jej tworzenia jest już dość długi, a zainteresowanie nią bardzo małe. Przypomina mi to raczej taką nieudaną przeróbką LF2. Zasady niby te same, ale zabawa już nie ta... |
| |
|