Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: PogadajmY! ;d
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » Rozrywka » OFF Topic
 Drukuj temat
PogadajmY! ;d
Gad
I chwała Ci za to, bo już nie mam co oglądać.

plef
W takim razie polecam ci filmweb.pl. Gdy ocenisz ponad 50 filmów na twoim koncie pojawi się lista rekomendacji. Filmów i seriali, które na ileśtam procent mogą przypaść ci do gustu. Fajna sprawa, dzięki temu obejrzałem parę ciekawych produkcji.

Jak to działa?

Twoje rekomendacje biorÄ… pod uwagÄ™:

1) Twoje oceny oraz oceny Twoich Gustopodobnych,
2) Oceny i cechy danego filmu zestawione z ocenami i cechami ocenionych przez Ciebie filmów.

W Twoich rekomendacjach nie pokazujemy filmów i seriali, które już oceniłeś ani takich, których prawdopodobieństwo, że są w Twoim Guście, wynosi mniej niż 60%.

Dzięki nam nie będziesz oglądał złych filmów.

Rekomendacje działają w oparciu o unikalny algorytm Gustomierza, biorący pod uwagę ponad 130 milionów oddanych głosów, co umożliwiło wygenerowanie 12 miliardów spersonalizowanych rekomendacji. Dowiedz się więcej.
Pamiętaj! Im więcej filmów ocenisz, tym trafniejsze będą Twoje rekomendacje.

Edytowane przez plef dnia 04-03-2012 14:44:41

Gri
Ah! Prawie kończę oglądać arc Marineford w One Piece, tylko taki w wersji skróconej, bez fillerów i przedłużania (jeden z fanów zrobił). Świetnie się ogląda, chociaż oglądam to już z 3 tydzień, bo po 3-4 epki w tygodniu.

Przez dłuuuugi czas nie oglądałem One Piece ani anime w ogóle, fajnie sobie przypomnieć :)

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :*

brejnless
y, anime fajniutke ; D
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/

Gri
Chociaż słyszałem, że od czasu Thiller Bark (czyli dokładnie od kiedy przestałem oglądać One Piece ;D) anime jest robione na zasadzie 1 chapter = 1 odcinek. Zaletą jest brak dłuższych serii fillerowych, wadą to, że odcinki są podobno bardzo przedłużane, żeby dociągnąć do tych 20 paru minut. Przez co tempo akcji podobno bardzo spadło. Mówię podobno, bo sam nie oglądam, ale czasem czytam forum o One Piece i strasznie na to narzekają :P

plef
Obejrzałem pierwsze 4-6 odcinków One Piece i zrezygnowałem. Zmuszę się jeszcze raz może za niedługo, ktoś mi mówił, że później się rozkręca. Nie wiem czemu, ale strasznie raziła mnie ta "gumowa moc" głównego bohatera.
Haha, a obejrzałem Naruto prawie całą 1 serie i spory kawał Shippuudena. :D

Gri
1 serie Naruto bez fillerów oczywiście? :P Czy dałeś radę tym ~100 odcinkom fillerów? :S
Ta pierwsza seria Naruto jest fajna, Shippuuden mi się dużo mniej podobał.

Muszę Cie zmartwić : P 4-6 odcinków to zwyczajnie nic. Zmuś się żeby obejrzeć tak...z 80 ;D Mówię poważnie, jak obejrzysz cały wątek z Don Kriegiem i później z Arlongiem to już powoli zacznie Ci świtać w głowie, że nie ma odwrotu (Arlong Arc się na 95 odcinku kończy). Następnie kilka krótszych sag i Alabasta, One Piece podoba Ci się coraz bardziej od kiedy pojawia się jeden z najlepszych antagonistów w anime w ogóle. Później znowu kilka krótszych sag i Skypiea - całkiem spoko arc, ale z dłużyznami po środku (tutaj zrobiłem sobie przerwę z One Piece na kilka miesięcy). Ale kończysz po jakimś czasie arc, końcowe 10 epków wynagradza dłużyzny. Potem (według mnie) mocno średni arc z Foxym (ja go głównie przewijałem). Potem zaczyna się Water 7 i Enies Lobby arc. Po tych sagach orientujesz się, że One Piece stało się Twoim ulubionym anime (a przynajmniej ulubionym shonenem, takim tasiemcowym-anime). Wsiąkasz w to na dobre i już nie wyjdziesz :)

To tak w dużym skrócie. Przewiduje przyszłość, ale tak będzie :P Weźsię za to jakoś w wakacje, czy kiedy tam będziesz miał dużo czasu. Gdy skończysz Don Krieg arc i Arlong arc prawdopodobnie dalszej zachęty nie będzie potrzeba ;P No ale to bądźco bądź, to jest prawie 100 odcinków :D

brejnless
Gri, obejrzyj sobie durarara. Kozackie jest. Dobilem dzisiaj do konca OP. Ymmmm.... Od marineford fakt, dluzy sie. Powiem wiecej. Nudnawo.
p0wned?
/Twoja sygna została usunięta na prośbę byłego właściciela/

Gri
Po Marineford to jest ten cały Fishman arc : P Według wielu (w tym i mnie) najgorsza saga w One Piece :S Wolno akcja idzie, a sam wątek w sumie nieciekawy. Za to koniec całkiem spoko : d

Co do Durarara - z tego co widzę, to dość krótkie, więc pewnie obejrzę jak będę miał trochę więcej czasu. Może w święta zacznę :) A jak nie, to wakacje ;D

plef
Gri napisał/a:
1 serie Naruto bez fillerów oczywiście? :P Czy dałeś radę tym ~100 odcinkom fillerów? :S

Dałem radę, obejrzałem wszystkie cool Nie wiedziałem, że jest coś takiego jak filler. Dziś już pewnie nie stać by mnie było na taki wyczyn, w Shippuudenie odpuszczałem sobie takie odcinki.
Naruto oglądałem jakby z rozpędu, na początku było cieżko, ale później leciał odcinek za odcinkiem. Tak jak mój Dziadek oglądający Modę na Sukces :D
Ale nie żałuję, to całkiem fajne anime. Najbardziej denerwowały jednak przegadane walki, czasami akcja w ogóle nie posuwała się do przodu bo ciągle pokazywane były te same wspomnienia z przeszłości. Np. ile razy można oglądać jak Itachi (chyba moja ulubiona postać :P) likwiduję swój klan i ucieka przed Sasuke? Milion?
Może dam szansę One Piece. :)
Edytowane przez plef dnia 25-03-2012 23:37:20

Mefju
Dla mnie anime = Dragon Ball i tyle :D

plef
Dragon Ball jak najbardziej na tak. Oglądałem jak byłem mały na RTL7. Byłem wtedy fanem tego anime.
To były czasy, przed Dragon Ballem lecieli chyba Rycerze Zodiaku, nie bardzo pamiętam to anime, ale wiem, że mi się podobało.
Parę lat temu będąc na wakacjach w Hiszpani znaleźliśmy w telewizji porannej Dragon Ball po hiszpańsku, niewiele rozumieliśmy, ale oglądało się fajnie :D

W tych czasach oglądałem jeszcze Pokemony. To było dopiero coś, uwielbiałem pierwszą część. Umiem na pamięć cały polski opening. :P Tazosy z chipsów też zbierałem z kolegami, jeden z nich ma je do dziś.
Dziś już pewnie nie bawiłbym się przy tym równie wspaniale. Dzieci mają lepiej, potrafią cieszyć się z byle czego.
[img]http://i43.tinypic.com/2vv2ywh.gif[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez plef dnia 26-03-2012 00:06:46

plef
Co z pomysłem "Wybrani"? Ile osób jest chętnych?

Caesar
Jak dla mnie, to mogę wrzucić swoje foty nawet tutaj, ale jak chcecie tworzyć na to specjalny, zamknięty dział, to spoko, I'm in.

"I know you wanna see me follow but it's better to lead."

Gri
Caesar - no widzisz, jak się pozmieniało ; D

No spoko, ja chętny do Wybranych :P

Danken
Okej, "Wybrani" już dodani.
Waszą trójkę już dodam :P
"Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich.
Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie."

Friedrich Nietzsche

Zakuba
Wróciłem!
Hey there, hater...
Hey there, hater!

http://lf2.tnb.pl
Capricorn
Powiadaj cożeś robił zakubo, toć to już ze dwa miesiące były :P

Mefju
Gdzie żeś był? Przygotowałeś dla nas coś nowego xD?

Zakuba
Internet mi nie działał. Znalazłem dziewczynę, dostałem pierwsze 5... To co zwykle.
Edytowane przez Zakuba dnia 08-04-2012 08:12:51
Hey there, hater...
Hey there, hater!

http://lf2.tnb.pl
Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018