Little Fighter Polish Center - Forum dyskusyjne: Medale
Facebook
Youtube
 Zobacz temat
Little Fighter Polish Center » Forum » Sugestie
 Drukuj temat
Medale
Zakuba
Niedawno wpadłem na taki pomysł, żeby było takie coś jak "medale". Wiem, że to troche dziwny pomysł i że niektórzy sobie pomyślą np. "co ten zakuba znowu wymyślił" albo "skala lagów mu już nie wystarcza".

Medale mogłyby być przyznawanie np. za zdobycie pierwszego miejsca w LF2cup, albo za zebranie jakiejś liczby LFowców, lub np. za posiadanie odpowiedniej liczby osób w klanie.
Przykładowe zastosowanie medali mogłoby wyglądać np. tak:

yBnn dostaje złoty medal za 1 pierwsze miejsce w LF2cup #10
albo klan Immortal Hunters zdobywa złoty medal za 1 miejsce w OPPL#1

tak to mogłoby wyglądać.

aha. i jeszcze jedno...
jeżeli ten pomysł nie przyjmie się tutaj, zostanie wprowadzony na forum [url=lf2.tnb.pl]LF2 Neon[/url]
Edytowane przez Zakuba dnia 06-01-2012 12:41:55
Hey there, hater...
Hey there, hater!

http://lf2.tnb.pl
Gri
Achievments! : D

I np. 5 walk turniejowych pod rząd wygranych w czasie niższym niż 45 sekund!

Nie no, popierałem skalę lagów, popieram i to! ;P

Cztery Oskary w jednej kategorii :> Dziękuję :*

Zakuba
dziękuję ci Gri-Gri, że jesteś po mojej stronie.
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Rybkon
Och, któż by nie był. Zachwyciłem się <33
Btw, nie wystarczą puchary za zdobyte miejsca? : /
Ale myślę, że medale mogłyby znaleźć ewentualnie zastosowanie w takiej formie jak napisał Gri, Achievments ^^
Tylko czy na lfpc? Tu raczej nie ma miejsca na medale : /
Widzę, że masz duże ambicje, szkoda jeśliby miały się zmarnować przez jakieś nieczułe osoby ^^

Zakuba
znaczy się... mi chodziło o takie przyznawanie medali jak tutaj:

Zarejestruj/Zaloguj się, aby zobaczyć link.

później zebrane medale możnaby wymienić na np. LFowce, kolorowy nick lub co tam jeszcze można wymyślić.
Edytowane przez Zakuba dnia 06-01-2012 15:26:28
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Rybkon
Czylii... Te medale miałyby właściwie być czymś w rodzaju punktów? Sponio >.<

Gad
Acziwmenty, takie jak podał Gri, byłyby dobre.
Np:
• Wygraj 5 meczów turniejowych bez straty punktu.
• Wygraj jedną rundę turniejową bez utraty HP.
• Wygraj jedną rundę turniejową zabijając przeciwnika rzutem o ziemię.
• Wygraj walkę turniejową bez używania skilli.
• Pokonaj czterech Julianów na poziomie Crazy dowolną postacią.
• PrzejdźStage 1 bez utraty HP.

Można by było za to przyznawać LF-owce, albo jakieś inne specjalne przywileje.
Edytowane przez Gad dnia 06-01-2012 15:31:26

Sirrah
Mam wrażenie że pomysł jest dobry, ale moim zdaniem niepotrzebny.

Ciekawe co na to nasza arystokracja (administracja) :D
A więc: komplikacja czy świetna koncepcja? Chyba że znowu zignorują kolejne świetne odkrycie.. :D
Per Survival Ad Astra...

Zakuba
pewnie tak getlost
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Gri
Gad podał bardzo fajne propozycje Achievmentów. Tego można więcej wymyślić. I np. raz na miesiąc/dwa administracja wymyślała by kolejne achievmenty. Dostawało by się za nie COŚTAM (mniej więcej wiem co to są te LFowce, ale to chyba 'waluta' LF2cup. Chociaż można by to rozszerzyć na całego lf'a ;s) Albo po prostu byłaby jakaś podstrona na lf2pc z wypisanymi achievmentami każdego gracza (trochę sporo pracy ;d), lub po prostu każdy gracz sam by sobie jakoś to prowadził i ewentualnie kilku najlepszych by się znalazło na stronie w jakimś honorowym miejscu). W każdym razie jest to do przemyślenia, ja teraz nie mam czasu dalej rozkminiać, ale później coś jeszcze dopiszę.

Aha! Achievmenty byłyby zarówno do zdobycia tylko w multi jak i w single i nawet można by przez to załatwić trochę zabawy gdy nie ma akurat nikogo kto chciałby pograć, a ma się ochotę na lf'a ;d

Zakuba
a te moje medale by się nie przyjeły? możnaby je dostawać za achiewmenty, a potem wymieniać na LFowce.
Hey there, hater...
Hey there, hater!

2Fast
trochę, jak w WoWie, albo Starcrafcie 2 ;>

Rybkon
Gri, kiedy przeczytałem o podstronie na lfpc do zapisywania zdobytych achievmentów, oświeciło mnie- a gdyby tak wprowadzić takową podstronę nie na lfpc, a na powstającą właśnie battle arenę Myszona? Można by się go chyba spokojnie zapytać : D

Gad
O, to jest myśl. Zrobić po prostu na tej Battle Arenie dział "Osiągnięcia" i wpisywać ludzi na listę, kto co osiągnął. Dodawać za to punkty i zrobić ranking. Można by było dawać też różne konkursy z dodatkami do LF'a. Skombinować kilka challange'ów na jakichś modach - inny stage, nowe postaci, nowe bronie i ich jakieś specjalne zastosowanie. Zrobić z tego zupełnie odrębną aktywną historyjkę.

Rybkon
Łooo, super pomysł xD
Tylko pytanie, czy Myszon się zgodzi na taki zabieg i czy będzie mu się chciało chciało taki zabieg przeprowadzić, bo chyba ma wystarczająco dużo roboty : /

Gri
Myszon by tego nie musiał całkowicie robić sam. Gracze sami by nadsyłali swoje replaye i osiągnięcia, sumowali swoje osiągnięcia itd.. Myszon, albo ktoś kto będzie pomagał mógłby raz na czas obejrzeć jakiś replay do kontroli. Jeśli ewidentnie na replayu nie było danego achievmenta, który wpisał sobie gracz, to by się mu usuwało wszystkie zdobyte osiągnięcia. Bez taryfy ulgowej. Myślę, że to by skutecznie wyeliminowało chęć oszukiwania.

Można by oczywiście robić achievmenty (w ogóle fajne polisz-inglisz słowo ;d) z innych modów itd. Natomiast punktowanie ich byłoby trochę męczące i sporo by było problemów z tym. Moją propozycją jest po prostu umieszczanie ich w kategoriach trudności. Zrobiłoby się grupę łatwych/średnich/trudnych i "niemożliwych" (albo coś w tym stylu) czyli takich naprawdę trudnych trudnych. (Ewentualnie można by jakoś to punktować, ale w miarę równomiernie. Np. 'niemożliwe' za 10 pkt, trudne za 6, średnie za 4, łatwe za 2 i się trzymać tych progów punktowych).

Aha, tylko nie wszystko naraz, bo wtedy by to nie wypaliło. Trzeba by było na początku dać z 20 tych achievmentów i później stopniowo dodawać coraz więcej.

Zakuba - to nie tak, że medale całkowicie idą w zapomnienie. W końcu pomysł z achievmentami wyszedł pośrednio dzięki Tobie ;)

No i pasowałoby koniecznie jakieś wyróżnienie dla najlepszych, żeby był motywator do zdobywania osiągnięć ;P
Edytowane przez Gri dnia 06-01-2012 23:10:59

Rybkon
That's it, Gri ; D Nic dodać, nic ująć. Nie bez powodu dostałeś takie wyróżnienie ^^
Tylko jeszcze co do punktów za achievmenty- byłby z nich zupełnie nowy ranking? Bo jeden już się tworzy.

Sirrah
Wiecie, że ignorują to wielkie i wspaniałomyślne odkrycie ?

Od teraz jesteście klubem myślicieli :D
Per Survival Ad Astra...

Zakuba
@Gri-Gri

Możnaby też co jakiś czas np. puchar za najwięcej achievmentów dawać jakiejś osobie i jakiś bonus dla tej osoby
Hey there, hater...
Hey there, hater!

Gad
Myślę, że kwestie nagrodowe można przemyśleć w zakamarkach prywatnych rozmów, które zajmowałyby się administracją. Sam chętnie się zgłaszam do organizacji, wymyślania nowych achievmentów i nagród.

Przejdź do forum:
Copyright © LF2 PC 2003-2018